No Title
cv: 7023 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'ssysteemanalist/programmeur Business Basic
Honselersdijk
in overleg
opdrachten

OPLEIDINGEN:
Algemene opleidingen: HBS-a
Praktijkdiploma boekhouden (PD)
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Staatspraktijkdiploma (SPD)
(afgebroken wegens start eigen bedrijf)
Managementcursussen
ICT-opleidingen
IBM: Programmeren in Cobol en systeemanalyse
Volmac: Gestructureerd programmeren
MAI, Edias, Basis: Cursussen programmeren in Business Basic
Diversen: Overige cursussen, workshops, seminars
Programmeertalen: Cobol, Business Basic, Unify
Operatingsystemen: Unix, Windows, DOS/VS
Databases: IMS, UNIFY e.a.

SPECIFICATIE PROGRAMMEERTALEN

Business Basic varianten: MAI (Open Basic)
Basis (BBx, VPRO/5)
Best (Providex, Nomads)
Thoroughbred (IDOL/4)
Cobol: ANSI (IBM, Honeywell, Bull)
Overige: XML, .NET


SPECIFICATIE BRANCHE-ERVARING

Groothandel: Houthandel, IJzerwaren, Centrale verwarming,
Auto- en industriebanden, Groenten en fruit, Wijn
Detailhandel: Taxfree-shops, IJzerwaren, Radio en televisie
Productie: Houtfabriek, Pompen, Instrumenten, Wasserijen,
Schoonmaakbedrijven
Automatisering: Pakketontwikkeling, Maatwerk, Softwaregenerator,
Utilities, Conversies en Interfaces
Overige: Personeelsdiensten, Transport

ALGEMEEN ERVARINGSOVERZICHT

Periode: 1981 - heden
Soort bedrijf: Systeemhuis
Functie: Systeemanalist/programmeur/applicatiebeheerder
en directeur
Programmeertalen: vooral Business Basic (in vele varianten)

In 1981 ben ik samen met een compagnon gestart met een eigen bedrijf. Dit had in 1989 circa 8 medewerkers en is gespecialiseerd is in de administratieve automatisering van productiebedrijven en groothandel.
De functies, die ik binnen dit bedrijf heb uitgeoefend zijn zeer gevarieerd. Daardoor heb ik ervaring opgedaan in alle facetten van het automatiseringsbedrijf met uitzondering van de technische kant.
Sinds een bedrijfssplitsing heb ik mij weer specifiek toegelegd op het ontwikkelen van software. Ontwikkeling vindt dan plaats op detacheringbasis bij de klant of op het eigen kantoor.

Periode: 1971 - 1981
Soort bedrijf: Computerservicebureau
Functie: Systeemanalist/programmeur
Programmeertalen: Cobol, Assembler, DL/1
Werkzaamheden: Administratieve programmering t. b v. klanten in
diverse branches voor interne veerwerking


PROJECTMATIGE ERVARING

SPECIFIEKE AUTOMATISERIGSPROJECTEN

Een procedure opgezet en ondersteunende software ontwikkeld om op basis van RFC's programma's te ontwikkelen, testen, accepteren en in productie te nemen, een z.g. OTAP-systeem.
Vele conversies, vooral van MAI-software naar Unix-systemen. Vaak in combinatie met een facelift van de software (beveiliging, windowing, zoekopties e.d.)
De ontwikkeling van een eigen utility-set voor vele specifieke toepassingen. In het bedrijfsorgaan van distributeur Edias verscheen een uitgebreid artikel over deze tools. Deze bieden met name oplossingen voor multi-keyed files en templates in BBx.
Applicatiebeheer in een Unix/Business Basic omgeving.

FINANCIELE PROJECTEN

Bij een onderdeel van de Gemeente Amsterdam software ontwikkeld om ziekteverzuim te registreren en bijzonderheden te signaleren. Tevens werden uitkeringen van de verzekeraars gecontroleerd en het doorstromen naar de WAO bewaakt.
T.b.v. Bijenkorf Beheer een pensioenpakket van assembler herschreven naar Cobol.
Bij een groothandel/exporteur in groenten en fruit de inkoopfactuurcontrole opgezet en een systeem voor registratie van chauffeurstijden volgens de actuele CAO-regeling.
Voor een taxfree-shop op Schiphol heb ik de order-entry inclusief een betalingssysteem geschreven en uitgebreide statistieken t.b.v. de douane toegevoegd. Vervolgens heb ik koppelingen gemaakt met het financieel pakket en afzonderlijke versies gemaakt voor vestigingen in Helsinki en Johannesburg.

ONTWIKKELING PAKKETTEN IN EIGEN BEHEER

Onder mijn leiding zijn in de tachtiger jaren het groothandelspakket Asgro en het productiepakket Prosys in Business Basic ontwikkeld. Asgro is vooral geschikt voor de diepvriessector en de ijzerwarengroothandel. Het voorziet o.a. in vele prijsregelingen, backorders, dag- en verzamelfacturen, chauffeurslijsten en uitgebreide statistieken. Later zijn koppelingen met software van derden gemaakt en vonden ondermeer uitbreidingen plaats met archiveren facturen, automatische incasso's, reparatieorders en faxbeheer.
Prosys is bij uitstek geschikt voor bedrijven die samengestelde artikelen produceren in de metaalsector, waarbij productie op orderbasis centraal staat. Het pakket voorziet o.a. in receptuur, voor- en nacalculatie, productieplanning en werkvoorbereiding.

ONTWIKKELING PAKKETTEN BIJ DERDEN

Bij het Normalisatie-instituut heb ik binnen een team van externe ICT-ers een uitgebreide tool voor de Open Basic programmeur ontwikkeld. Daarmee kan men invoerprogramma's en overzichten genereren en komt zeer uitgebreide documentatie beschikbaar.
Bij Unit 4 heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een bakkerijpakket. Later de complete ondersteuning en verdere ontwikkeling overgenomen van Unit 4.
Het installeren van een Duits groothandelspakket met filiaaladministratie bij een Nederlands dochterbedrijf in samenwerking met 2 Duitse specialisten. Het prijssysteem en de statistiek zijn opnieuw opgezet en het verwerken van prijsmutaties van een aantal leveranciers is toegevoegd. Ook is software ontwikkeld om bij bedrijfsovernames de administratie te integreren.


BESTUURLIJKE ERVARING

Ik heb uitgebreide bestuurlijke ervaring, vooral op schaakgebied. Zo ben ik al meer dan 10 jaar voorzitter van 2 schaakverenigingen, waarvan er een aan de landelijke competitie deelneemt. Verder was ik regionaal schaakbestuurder en hoofdredacteur van het verenigingsblad, dat onder mijn leiding werd opgestart.


KARAKTER

Grote inzet, accuraat, licht introvert, eerlijk en gemakkelijk in de omgang.


CURRICULUM VITAE van: een systeemanalist/programmeur pagina 1